De kleine zaak is absoluut aantrekkelijk en gezellig om zitten, vooral ook door de geelkleurige lichtkeuze. Zoals gezegd, amper tien dicht tegen elkaar staande tafeltjes en een erg open keuken vormen het restaurant. De tafeldekking met vele wijnglazen en de mooie tegels aan de muur, verwijzend naar de oude varkensuitsnijderij, geven een huiselijk gevoel. De open keuken heeft voordelen maar ook de nadelen dat je afwisselend de keuken en het afwasmiddel van de afwasmachine ruikt, met daar tussen het geluid van het bestek dat uit de wasmachine wordt gehaald. Twee personen zijn er aanwezig, de zaakvoerders, één is de kok en de andere de garçon/sommelier.
De zeer beperkte kaart wisselt dagelijks en soms meer dan eens per shift, zoals bij ons gebeurd is. Wij namen paling in 't groen als voorgerecht die van smaak perfect was, zoals het hoort. Alleen mocht de saus wat meer gebonden zijn. Als hoofdgerecht namen we de steak tartare waarvan we in andere recensies lezen dat hij "schitterend is, de beste is, onovertrefbaar is, ...". Niemand vertelt echter dat het over een eigen creatie gaat die toch wel erg verschilt van het origineel recept. Geen klassieke steak tartare dus, met de ajuin, ei, kappertjes en worcestersaus. Neen, het is een eigen versie van de chef, met veel pesto gemaakt. Voor de liefhebbers, en ik zou het nog enigszins kunnen waarderen, was het niet dat hij té hard gekruid was en vooral veel té zout. Je proefde geen americain meer, dit kan de bedoeling niet zijn.
Wat wel tof was was het principe van een glas aangepaste wijn per gerecht dat aangeboden werd. Er zijn wel wat wijntjes in voorraad en de zaalchef doet moeite om een correcte wijn te serveren bij elk gerecht. We hebben enkele originele wijntjes gedronken, geen grootse wijnen, maar gewoonweg lekker voor z'n prijs, mooi zo. Wat minder is is dat je geen idee hebt wat die wijnen kosten. Het wordt je niet verteld. Bij ons varieerden ze tussen €6 en €8, wat toch niet min is.
De koffie(€3) en cappuccino(€3) waren een verschrikking. Gewoonweg slecht en de cappuccino was totaal verkeerd gemaakt.
Al bij al overheersen voor ons de positieve punten de negatieve en gaan we zeker terugkomen, maar niet meer voor de steak tartare...