'Had ik tien miljoen, wat zou jij dan doen? Een feestje bouwen of je geld op doen', Samson en Gert stelden ons deze vraag toen we een kleine geldprijs gewonnen hadden. Het antwoord was simpel: een sterrenrestaurant bezoeken. Dit was immers al lang de droom van mijn man en ik, maar doordat het zo prijzig is, was het er nooit van gekomen, tot nu.
Als je naar de Karmeliet wil, moet je maanden voordien al reserveren, anders zul je geen plaats hebben. De Karmeliet zelf heeft de laatste jaren heel wat prijzen in de wacht gesleept en met de kookhype dezer dagen is het er dan ook erg druk geworden. Daarom leek het ons een goed idee om eens te testen of dit restaurant eigenlijk wel echt zo goed is.
Wanneer we binnenkomen, worden we uitstekend ontvangen en naar onze tafel geleid, daar krijgen we een kaart. De keuze is enorm. Je kunt er heel wat speciale gerechten eten en soms versta je zelf niet wat er op staat, omdat het zodanig moeilijk uitgedrukt is. Toen we onze keuze gemaakt hadden, kwamen ze al opdraven met de aperitief. De bediening is er erg super, het is net alsof je in een vijfsterrenhotel aanbeland bent en je voelt je een echte wereldster.
Het eten is echt van het hoogste niveau en de bordschikking is fenomenaal. Het restaurant zelf is erg groot en stijlvol ingericht.
Het was een erg leuke ervaring, maar goed voor één keer. Het was daar wel erg lekker, maar natuurlijk krijg je niet zoveel eten voor de prijs. Mijn man kwam er dan ook met een niet geheel gevulde, maar heel gelukkige maag naar buiten!