Offline marketing: deze offline marketingstrategieën zijn onmisbaar voor bedrijven

Met de enorme groei van online marketing in de afgelopen jaren, lijken offline marketingstrategieën vergeten te worden. In dit artikel leggen we echter uit waarom SEO niet belangrijker mag zijn dan een persoonlijke, tastbare marketingcampagne, en geven we tips om terug te keren naar de basis van marketing.

Offline marketing: tips die net zo waardevol kunnen zijn als SEO

Online marketing is inmiddels niet meer weg te denken voor bedrijven, maar hoe zit het met de offline marketingstrategie? Marketing lijkt tegenwoordig alleen nog maar in de virtuele wereld plaats te vinden, waarbij het web een eindeloos zwart gat vol informatie is voor SEO's. In 2012 was online marketing in de VS 62 miljard dollar waard.

Het virtuele karakter van sociale media en online marketingstrategieën betekent dat een bedrijf, afgaande op alleen een Facebook-pagina, net zo goed op de maan gevestigd zou kunnen zijn. Zo lang de online functies die u gebruikt niet ook iets tastbaars betekenen voor de doelgroep, vliegt al die informatie maar wat rond.

Online marketing is natuurlijk een direct antwoord op de veranderingen in consumentengedrag maar offline marketing blijft enorm waardevol vanwege het persoonlijkere, menselijkere aspect. Dit is vooral erg belangrijk voor lokale ondernemingen, die de lokale consument broodnodig hebben .

De concurrentie om de aandacht van de consument is in de offline wereld misschien zelfs een stuk minder dan online. Iedereen stuurt e-mails, plaatst berichten op sociale mediasites en betaalt voor internetadvertenties. Misschien stellen klanten iets tastbaars maken in ruil voor hun interesse wel erg op prijs.

Weet u nog ongeveer wat de offline marketingtechnieken waren?

Het is vreemd om te bedenken dat de ideeën hieronder ooit, voor de explosie van internet, de basis van marketing waren, maar probeer ze nog eens uit. Dit levert mogelijk een beter rendement op dan een retweet of virtuele volger!

ATL- of Above the Line-marketing:advertenties in kranten, spotjes op tv en radio, zowel nationaal als regionaal. Ze zijn niet per se duurder dan een online artikel of advertentie en bereiken toch een groot percentage lokale en nationale consumenten.

BTL- of Below the Line-marketing: deze optie is misschien iets haalbaarder voor kleinere bedrijven met een beperkt budget voor marketing. U kunt folders uitdelen in gerichte gebieden of een maandelijkse nieuwsbrief uitgeven. Dit verschilt niet zo heel veel van een blog, maar geeft de klant wel iets tastbaars in handen. Zorg dat de informatie die u erin zet ook waarde heeft voor de klant en niet gewoon een lijst of catalogus van producten en/of diensten is. Een kledingzaak kan bijvoorbeeld een artikel schrijven over de nieuwste modetrends van het seizoen en stijltips geven.

Socialiseren: leer lokale bedrijven en bedrijven die vergelijkbare producten/diensten aanbieden echt goed kennen, in plaats van ze alleen maar te 'volgen'. De concurrent is dan wel een aartsrivaal, maar als u bijvoorbeeld een kledingzaak heeft, kan samenwerking met een schoenenzaak of stomerij in de buurt heel nuttig zijn. Probeer aanbevelingen of steun te krijgen van beroemdheden, deskundigen of overheden. Sponsor lokale evenementen of liefdadigheidsinstellingen en bezoek relevante vakbeurzen om klanten en bedrijven in uw sector te ontmoeten. Het is ontzettend waardevol om alle belanghebbenden samen op één plek te hebben!

Profiel: Maak indruk! Uw visitekaartje moet net zo belangrijk zijn als de homepage van de website, want als u het met een glimlach aflevert, heeft dat stukje paper net zo veel potentieel voor conversie. Steek net zo veel werk in de presentatie van uw vestiging(en) als in de website.

Ken je klassiekers! Het gebruik van SEO samen met een offline marketingcampagne kan uw merk/bedrijf een flinke boost geven!

goudengids.be heeft een breed scala aan advertentie oplossingen ontwikkeld om uw zaak te laten groeien.

Ontdek hoe