Pinterest voor bedrijven: zo gebruikt u sociale media

Lees onze handleiding voor Pinterest voor bedrijven, met tips om Pinterest zakelijk te gebruiken. Hier vindt u alle voordelen voor bedrijven die nog niet aan deze nieuwste rage zijn begonnen, en leert u hoe u in enkele minuten een account aanmaakt.

Wilt u Pinterest zakelijk gebruiken? Dat is zo gebeurd met onze handige handleiding!

Nieuwe of kleinere bedrijven kunnen sociale media anno 2014 niet langer links laten liggen. Pinterest wordt al langer gebruikt als platform voor sociale communicatie, maar nu ook steeds vaker voor promotie door bedrijven. De eerste vraag is vaak: 'Waarom?', meestal gevolgd door vragen over de manier waarop Pinterest voor bedrijven gebruikt kan worden.

Waarom zou ik Pinterest zakelijk gebruiken voor mijn bedrijf?

Sociale netwerksites worden steeds visueler en Pinterest is daarop geen uitzondering. Pinterest is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste sociale netwerken ter wereld, maar werkt heel anders dan zijn rivalen Facebook en Twitter. Deze sociale mediasites hebben content nodig van netwerken van vrienden en volgers. Pinterest gebruikt een andere aanpak. Pinterest richt zich minder op 'relaties' maar meer op de 'interessegrafiek'. Die bestaat uit mensen die bij elkaar gebracht worden op basis van interesses in plaats van de onderlinge relatie. 'Maar hoe helpt dit mijn bedrijf nou?' horen we u al zeggen. Nou, Pinterest biedt allereerst meer marketingpotentieel dan u wellicht denkt. Pinterest genereert meer bezoekersaantallen naar websites dan YouTube, LinkedIn, Google+ en Twitter bij elkaar! Verder heeft Pinterest een kern van vrouwelijke gebruikers, en dat is natuurlijk goed nieuws als dat een van uw doelgroepen is.

Pinterest biedt zelf ook een aantal 'Tips voor bedrijven' op hun site die zeker de moeite waard zijn om even door te nemen. Dit zijn de belangrijkste punten die genoemd worden:
Zet de Pinners voorop: bedenk wat zij willen zien en gebruik uw analytics om te zien wat hun voorkeuren zijn.

Maak een aantal inspirerende boards om een verzameling te beginnen.

Laat zien wat HET BEDRIJF inspireert. Toon niet gewoon de eigen producten, maar laat ook zien wat de inspiratie daarachter is!
Breid de community uit en deel Pins: promoot de Pinterest-account en laat Pins ook op de bedrijfssite zien.

Goed. Nu u weet waarom u Pinterest zakelijk zou moeten gebruiken, gaan we eens bekijken hoe we dat precies gaan doen.

Pinterest gebruiken: de eerste stappen

  1. Maak een bedrijfspagina aan via de URL http://business.pinterest.com/ (in het Engels). U kunt deze link ook gebruiken om een persoonlijk profiel om te zetten in een bedrijfspagina.
  2. De volgende stap is het kiezen van een passende gebruikersnaam voor het profiel en het invoeren van contactinformatie. De gebruikersnaam moet natuurlijk verband houden met het bedrijf/de merknaam.
  3. Afbeeldingen. Upload het bedrijfslogo in het formaat 165x165 pixels om optimaal gebruik te maken van Pinterest. Ga naar http://visual.ly/pinterest-cheat-sheet-image-sizes (in het Engels) om te zorgen dat u uw beste afbeelding uploadt.
  4. Koppelingen naar andere sociale netwerken die u gebruikt, zijn een goede manier om het bereik te vergroten. Verbind de account aan andere kanalen om daar Pinterest-activiteit naartoe te sturen.
  5. Controleer de profielinstellingen. Daar kunt u de URL van de bedrijfssite invoeren en het eigendom van de website controleren door een stukje HTML te uploaden.

Nog enkele tips om mee af te sluiten:

Denk visueel: kies prachtige afbeeldingen om de pagina te promoten.
Omslagafbeeldingen van Pinboards trekken de aandacht van potentiële klanten.
Pinboard voor gasten: heel nuttig om mensen bij uw boards te betrekken.
Introduceer uzelf! Probeer elke week een foto van een medewerker te plaatsen.
Pin video's - filmpjes trekken altijd aandacht. Video was nog nooit zo populair sinds de explosie van YouTube, dus doe daaraan mee!
Promoot uzelf! Gebruik speciale afbeeldingen om aanbiedingen te adverteren!

Dit was onze handleiding voor het gebruik van Pinterest voor bedrijven. We hopen dat u het nuttig vond. Veel succes en Pin-plezier!

goudengids.be heeft een breed scala aan advertentie oplossingen ontwikkeld om uw zaak te laten groeien.

Ontdek hoe