3 aandachtspunten bij het maken van een blog op uw website

In dit artikel ziet u 3 zaken om te overwegen bij het maken van een nieuwe blog op uw website... Vermijd de veelvoorkomende valkuilen bij het plaatsen van een blog op uw zakelijke site

Een blog is gegarandeerd een manier om uw websitecontent te verbeteren. Er zijn tegenwoordig nog nauwelijks websites zonder een blog. Wat ooit vooral bij B2C te vinden was, is nu prominent aanwezig bij B2B. Blogs zijn niet alleen meer voor recensies of dichtwerk van individuele personen. Als uw bedrijf online aanwezig is, is het zeker niet slecht om ook over een blog te beschikken.
Er zijn een aantal veelvoorkomende valkuilen die u moet vermijden bij het gebruiken van een blog. Dat zijn de volgende:

  1. Onsite of offsite?
    De eerste beslissing is of u de blog op uw zakelijke website wilt hosten of dat u er een nieuwe site voor wil aanmaken. Een volledig aparte blog heeft zo zijn voordelen: u kunt er namelijk mee teruglinken naar de bedrijfswebsite, wat zeer nuttig is bij SEO. U kunt de blog bovendien eenvoudig opzetten op sites zoals WordPress, zodat u niet zo veel moeite hoeft te doen. Als u de blog op de bedrijfswebsite zet, hebt u alle voordelen van de SEO-zoekwoorden op de site samen met de mooie bezoekersaantallen die erbij horen.
  2. Bepaal de doelgroep
    Zorg er bij alle marketingactiviteiten voor dat de toon niet alleen representatief is voor uw bedrijf en merk, maar dat die ook de doelgroep aanspreekt. Wees niet te zakelijk als u een spontane doelgroep hebt, of gebruik niet te technisch taalgebruik als de doelgroep er niets van zou begrijpen.
  3. Blijf up-to-date
    Er is niets erger of meer frustrerend dan een blog die al maanden niet bijgewerkt is. Als de doelgroep een blog ziet die niet wordt bijgewerkt, zijn ze niet geneigd om terug te komen. U zult ook merken dat Google de regelmaat van het bijwerken van inhoud gebruikt om de paginarangschikking te bepalen, dus dat zou ook een negatieve impact kunnen hebben op de rangschikking. Werk de blog minimaal een keer per maand bij. En voor optimale resultaten doet u dit best wekelijks. Zet een herinnering in uw agenda om de blog te updaten, want dat verliest u al snel uit het oog in alle drukte! Hebt u zelf geen tijd of inspiratie, vraag het dan aan collega's of gastbloggers van andere specialisten in de sector.

Een blog op de website helpt bij SEO, het aantrekken van bezoekers, herhaalde bezoeken en het behouden van klanten. Als u het eenmaal gewoon bent om de blog regelmatig bij te werken, dan is het ook gemakkelijker om dat vol te houden!