De Google-rankschikking verbeteren met een goed gebouwde website

Verbeter de SEO door de structuur van de website goed te plannen en ervoor te zorgen dat zoekmachines de content gemakkelijk kunnen vinden en begrijpen, inclusief de afbeeldingen.

Elke bedrijfswebsite wil graag hoog op de resultatenlijst van zoekmachines komen te staan. Misschien is dit wel de enige manier waarop mogelijke klanten u zullen vinden. Hoewel de formule die Google gebruikt om websites te vinden en te rangschikken - het 'algoritme' - een zwaar bewaakt geheim is, zijn er toch een paar betrouwbare trucjes die bij het bouwen van een website gebruikt kunnen worden om de rangschikking te verbeteren.

Websitestructuur

Een goede structuur van de website is essentieel voor zoekmachineoptimalisatie 'SEO). SEO-deskundigen adviseren om niet meer dan drie niveaus te gebruiken in de sitestructuur - een startpagina, secties en subsecties. Dit is omdat 'spiders' of crawlers (de technologie die door zoekmachines wordt gebruikt om websites te lezen en te indexeren) vaak niet dieper graven dan drie niveaus, d.w.z. andere pagina's worden niet gevonden en dus niet gerangschikt. De startpagina moet naar elke sectie van de site linken en de secties moeten onderling gelinkt zijn. Daardoor is het eenvoudig voor de spiders om de website te doorzoeken.

Metadata en paginakoppen

Krachtige en op degelijk onderzoek gebaseerde zoekwoorden zijn van essentieel belang voor een hoge rangschikking. Maak tijdens het bouwen van de site gebruik van zoekwoorden op strategische punten in secties, in paginakoppen, in metatags, en in de rest van de content, en zorg dat het makkelijk leest.

Afbeeldingen en SEO

De spiders van zoekmachines kunnen geen afbeeldingen 'lezen', tekst in afbeeldingsbestanden wordt dus niet geïndexeerd. Als relevante content over het hoofd wordt gezien kan dit effect hebben op de manier waarop de site overkomt en wordt gerangschikt. Geef eventuele afbeeldingen beschrijvende alt tags met krachtige zoekwoorden, zodat ze op de juiste manier worden geïndexeerd door spiders.

Te vermijden technieken

Vergeet niet: er is geen tovermiddel om de Google-rangschikking snel te verbeteren. Een goed gestructureerde en op onderzoek gebaseerde site met relevante, nuttige content is het enige dat op de lange termijn werkt, dus wees geduldig. Prop de site niet kunstmatig vol met zoekwoorden (d.w.z. gebruik geen zoekwoorden die niet strikt relevant zijn en gebruik zoekwoorden niet op een oneerlijke manier, zoals witte tekst op een witte achtergrond) en vermijd technieken die van de ene op de andere dag meer verkeer beloven. Zoekmachines zoals Google keuren dit soort technieken af, en als Google deze toch ontdekt kan uw pagina zijn rangschikking kwijtraken of mogelijk helemaal niet meer worden geïndexeerd.