De juiste soort aandacht trekken voor uw bedrijf op Twitter

Kwaliteit is een belangrijke factor als het op SEO voor bedrijfsprofielen op Twitter aankomt. Hieronder enkele suggesties waarmee u zoveel mogelijk voordeel uit uw eigen pagina kunt halen.

Net als bij gewone websites vertonen zoekmachines een voorkeur voor natuurlijk gebouwde links en links van invloedrijke sites (een belangrijk SEO-signaal). De beste manier om links te bouwen op natuurlijke wijze is om relevante en interessante content op de site te zetten en dit effectief online te promoten. Zo bouwt u een kring van mensen op die uw site volgen, en wordt de content ervan met anderen gedeeld samen met de waardevolle link naar de site. Sociale mediasites vormen een zeer goede manier om websitecontent te promoten en maken tegenwoordig een integraal onderdeel uit van een succesvolle plaatselijke marketingstrategie. Twitter is net als andere websites. Probeer regelmatig iets op uw profiel te posten, zodat mensen/bedrijven worden aangemoedigd om u te volgen en om uw eigen website te bezoeken. Plaatselijke kleine en middelgrote bedrijven kunnen hun Twitter-profiel gebruiken om aanbiedingen en nieuwe producten aan te kondigen, zo wordt de content steeds vernieuwd. Dit soort bedrijven moet proberen zich specifiek te richten op hun eigen locatie, zodat ze plaatselijke volgers opbouwen die hun content retweeten.

Retweeten

Retweeten is een belangrijk onderdeel van de Twitter-ervaring. Met de retweet (of 'RT') kunnen Twitter-gebruikers de beste links, tweets en nuggets delen die ze bij anderen aantreffen. De bedoeling is dat mensen uw berichten retweeten en dus verspreiden. Help anderen online op Twitter en bouw een eigen reputatie op. Houd het wel professioneel, indien mogelijk, en vermijd gevoelige onderwerpen of debatten. Het is belangrijk om uw profiel op Twitter regelmatig te updaten. Hoe vaak u retweet is ook belangrijk. Content retweeten is een goede manier om de content van anderen aan te bevelen. Het doel is om uw content zoveel mogelijk te laten retweeten door uw volgers.