De meest voorkomende fouten bij het kiezen van een domeinnaam

Vermijd de meest voorkomende fouten van bedrijven bij het kiezen van domeinnamen voor een bedrijfswebsite Een goed webadres is goed voor de SEO van een website.

Een webadres voor een website kiezen hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Er worden echter vaak dezelfde fouten gemaakt bij het kiezen van een webadres. Die zijn hier op een rijtje gezet zodat u ze kunt vermijden!

  1. Een erg lange domeinnaam. Die kost meer tijd om in te typen en ziet er minder netjes en professioneel uit dan een kortere naam.
  2. Een erg ingewikkelde naam. Schrik gebruikers niet af met een lange, ingewikkelde domeinnaam! Houd het zo eenvoudig mogelijk.
  3. Vergeten om zoekwoorden op te nemen. De domeinnaam is een zeer belangrijke plaats voor zoekwoorden, omdat de domeinnaam veel gewicht krijgt bij zoekmachines
  4. Moeilijk om uit te spreken of te spellen. Internetgebruikers moeten de naam makkelijk kunnen spellen en uitspreken, om hem snel in te kunnen typen en door te geven aan vrienden en relaties.
  5. Niet aansluitend op het profiel van uw bedrijf. Als de domeinnaam niets met het bedrijf of de diensten/producten te maken heeft die worden aangeboden, kan dit verwarrend werken.
  6. Koppeltekens en cijfers. Koppeltekens kunnen er onprofessioneel uitzien en maken domeinnamen moeilijker in te typen.
  7. Een domeinnaam die erg op de naam van een groot merk lijkt. Niet alleen lijkt uw bedrijf daardoor op een goedkopere versie van het grote merk, maar het ergste is dat dit ook een juridische weerslag kan hebben.