Herfst en Halloween in het hoofd van uw klant!

Wilt u de aandacht van uw (potentiële) klant? Dan moet u communiceren over wat hem vandaag bezig houdt. En dat is de herfst.

Herfst en Halloween in het hoofd van uw klant!

Misschien speelt u al in op deze periode van het jaar maar weten uw klanten het niet. Niet erg want met  online marketing kan u vandaag beslissen wat u morgen  aan uw klanten communiceert: via uw website, e-mailings of uw Facebook-pagina.

Aandacht voor wat interessant is

Als consument geef je aandacht aan wat je interesseert, wat relevant voor je is. De website die je bezoekt, de email die je ontvangt, de folder die je in de bus krijgt: je leest enkel verder indien de inhoud je aanspreekt en dus relevant is voor jou. En wat relevant is voor jou, varieert per seizoen. Dit geldt natuurlijk ook voor uw klant.

Denk even mee voor uw zaak

Communiceer rond seizoensgebonden onderwerpen. Maak uzelf op die manier relevant en trek zo de aandacht van uw klant. Vreest u dat uw zaak niet kan inspelen op het huidige seizoen? Denk opnieuw en denk breed. Lijst op wat een seizoen zoals de herfst u, en dus ook uw klanten, mogelijk inspireert.

De herfst inspireert op de meest uiteenlopende manieren:

  • wandelschoenen en herfstkleding, paraplu's en regenjassen, wildgebraad, paddestoelen, ...
  • zonbestemmingen en dagjestrips, fietsverhuur en winterbanden, boeken en spellen, Halloween en sinterklaas

Hoe beter u uw klanten en uw eigen aanbod kent, hoe beter u erop kan inspelen.

Het voordeel van online communicatie

Met online communicatie kan u heel flexibel en efficiënt op het seizoen inspelen. Wat kunt u zoal doen?

  • Een afzonderlijke pagina op uw bedrijfswebsite voor uw seizoensaanbieding
  • Een mailing per e-mail naar uw klanten of naar de gezinnen in de buurt met een kortingsbon voor uw wildpromotie
  • Een aankondiging van de herfstcollectie op uw Facebook-pagina

Het voordeel van een webpagina, een Facebook-pagina of een e-mailing is dat de creatie ervan niet complex is. Het is ook niet duur is en hoeft geen maanden op voorhand ingepland te worden. De beste resultaten haalt u daarbij door al uw digitale communicatiekanalen vlot op elkaar te laten aansluiten voor uw online herfstpromotie.

En de denkoefening die u voor de zomer maakt, herhaalt u voor elk seizoen. Vergeet ook speciale gelegenheden en feestdagen niet: Kerstmis, Nieuwjaar, winterkoopjes, Valentijn, carnaval, Vaderdag, Pasen, Moederdag, communie/lentefeest, festivaltijd, zomersolden, vakantietijd,  ...