Hoe belangrijk is de Google-vernieuwingsfactor voor bedrijven?

De Google-vernieuwingsfactor kan de zoekoptimalisatie en de zichtbaarheid van bedrijven die bijblijven met het sectornieuws, verhogen.

In november 2011 kondigde Google aan dat de manier waarop de zoekmachineresultaten vanaf dat moment werden gerangschikt, rekening zouden gaan houden met een 'freshness factor' of vernieuwingsfactor.
Dat betekent dat wanneer Google zoekresultaten vertoont voor bepaalde onderwerpen, nieuwere content hoger wordt geplaatst dan oudere, zodat de persoon die zoekt de meest up-to-date en relevante resultaten te zien krijgt.
Dit kan o.a. het volgende zijn:

  • snel wisselende onderwerpen, zoals nieuws
  • onderwerpen die continu worden bijgewerkt en waaraan dingen worden toegevoegd, bijvoorbeeld sites met recensies
  • andere onderwerpen waar diegene die zoekt de nieuwste informatie wil, bijvoorbeeld sportuitslagen of jaarlijkse evenementen


Om de rangschikking van uw bedrijf te verbeteren bij dit soort onderwerpen, moet u nieuwe en regelmatig bijgewerkte content aan uw website toevoegen.

 

Hoe wordt 'nieuwe' content toegevoegd?

Blijf bij met het nieuws en de ontwikkelingen in uw industriesector en bespreek die op de site en elders. Dan verhoogt u de rangschikking in zoekresultaten via nieuwe content en verbetert u de reputatie van het bedrijf over het algemeen.
Een van de gemakkelijkste manieren om te zorgen dat uw website deze snel wisselende onderwerpen bijhoudt, is door regelmatig een blog bij te houden.
Andere snelle manieren voor vernieuwende content zijn:

 

  • klantenrecensies plaatsen op de website en deze regelmatig updaten (of verwisselen)
  • de lezer uitnodigen om commentaar te leveren op blogartikels, of op een andere manier actief te zijn op de website, door bijv. een 'gastenpost' op te stellen
  • deelnemen op industrieforums
  • uw opmerkingen posten op sociale netwerken zoals Twitter
  • snelle links posten naar andere niet-concurrerende sites, bijv., zie XXX's blog voor een goede bespreking van dit evenement'

Wat betekent dit nu voor mijn website?

Houd er wel rekening mee dat de zogenaamde Google freshness-factor geen effect heeft op alle zoekhandelingen, alleen die onderwerpen waar het belangrijk is om de nieuwste informatie te krijgen.
Als uw website nuttige artikelen en informatie bevat die niet snel verouderen, zoals uw productcatalogus of contactgegevens, dan hoeft u die niet steeds bij te werken.
In plaats daarvan kunt u beter sociale media, forums of uw blog gebruiken om uw zichtbaarheid bij 'nieuwsgevoelige' onderwerpen te verhogen, zodat u daardoor vanzelf meer bezoekers op de website krijgt. Een specialist in zoekmachineoptimalisatie kan adviseren over de beste SEO-strategie voor u..