Hoe krijgt u als klein bedrijf meer volgers op Twitter

Voeg een 'hashtag' met een bepaald onderwerp of een locatie toe aan een tweet, zodat ook mensen die u niet volgen de tweet zien.

Voeg een 'hashtag' met een bepaald onderwerp of een locatie toe aan een tweet, zodat ook mensen die u niet volgen de tweet zien. Als u een nieuwe gebruiker volgt op Twitter is de kans groot dat diegene daar een e-mail over krijgt. U hebt dus een account. Nu volgt de vraag waar iedereen met een zakelijke Twitter-account het antwoord op wil weten: hoe krijg ik meer volgers op Twitter? Er is geen gegarandeerde methode om vele nieuwe volgers te krijgen die ongeduldig wachten op de nieuwste zorgvuldig samengestelde update. Er zijn wel manieren om uw zichtbaarheid te verhogen en daarmee dus de kans dat mensen u vinden. Hier ziet u vijf manieren die u helpen meer volgers te krijgen:

  1. Laat mensen weten dat u er bent Simpel maar effectief. Zit niet te hopen dat mensen u opzoeken, maar zorg dat de bedrijfsnaam voor hun ogen verschijnt. Zet de Twitter-naam dus op zoveel mogelijk dingen als visitekaartjes, brochures, briefpapier, facturen, flyers en natuurlijk de website.
  2. Ga mensen volgen Nog geen zin gehad om mensen te volgen? Niemand volgen wordt als onbeleefd gezien op Twitter. Zoek 50 accounts die voor u zakelijk relevant zijn en druk maar op de knop 'Volgen'. Zij krijgen dan een e-mailmelding dat u ze nu aan het volgen bent (tenzij ze die instellingen hebben aangepast, maar dat doen de meesten niet). Zoek brancheorganisaties, invloedrijke accounts binnen uw sector en mensen die praten over wat u doet. Met een beetje geluk volgen ze u dan ook.
  3. Retweeten en vermelden Zodra u anderen retweet of hun Twitter-naam noemt in een bericht, komt dat in hun lijst met vermeldingen te staan, ook als ze u niet volgen. Als ze de standaardinstellingen niet aangepast hebben, krijgen ze hier ook via e-mail bericht van. Geef mensen die u graag als volger wilt op deze manier een schouderklopje. Hopelijk retweeten ze u dan later ook.
  4. Gebruik hashtags Voeg een hashtag voor een bepaald onderwerp of een locatie toe aan een tweet, zodat ook mensen die u niet volgen de tweet zien. Als de tweet interessant genoeg is, hebt u een grote kans dat ze u gaan volgen. Iedereen die zoekt op die hashtag kan uw tweet vinden. U kunt een creatieve invalshoek gebruiken, maar als de tweet niet relevant is, zal u al snel als spammer bekend komen te staan.
  5. Maak slim gebruik van de biografie Veel mensen die voor het eerst een zakelijke account aanmaken, vullen hier niets in. Dit is echter wel erg belangrijk, want hier kunt u juist vertellen wie u bent en wat u doet. Maak duidelijk wat de account te melden heeft en geef redenen waarom mensen u zouden moeten volgen. Wat wil de doelgroep graag weten of waar willen ze over lezen?