Hoe maak ik een Twitter-account voor mijn bedrijf aan?

Als u Twitter gebruikt voor zakelijke doeleinden, kunt u een groep met betrokken klanten opbouwen die vervolgens al uw berichten zullen ontvangen.

De sociale netwerksite Twitter staat bekend als het land waar iedereen praat over hun avondeten en wat er die avond op tv was, en dat vol OMG's, LOL's en ROFL's. Waarom zou u dan eigenlijk een zakelijke Twitter-account willen overwegen? Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk veel op Twitter te vinden. Maar Twitter kan ook fantastisch zijn en biedt u een gratis manier om reclame te maken voor uw bedrijf. Als u Twitter gebruikt voor zakelijke doeleinden, kunt u een groep met betrokken klanten opbouwen die vervolgens al uw berichten zullen ontvangen. U kunt dus direct mensen aanspreken die interesse hebben in wat u doet. En zij kunnen op hun beurt reageren. Het aanmaken van een Twitter-account kan door enkele eenvoudige stappen uit te voeren en is gemakkelijk als het gaat om sociale media voor bedrijven.

Een standaard Twitter-account aanmaken

  • Ga naar twitter.com en vul de nodige velden op de startpagina in: naam, e-mailadres en een wachtwoord naar keuze. Op het volgende scherm kiest u een gebruikersnaam (bij voorkeur de naam van uw bedrijf) en daarna is uw account live.
  • U krijgt een 'wizard' te zien die u aanspoort om andere mensen te gaan volgen. Dit betekent dat u hun berichten ontvangt of ziet. Twitter zal u vragen om vijf beroemdheden te volgen, of accounts onder de zoekterm 'zakelijk', gevolgd door vijf accounts in specifieke categorieën, zoals technologie en sport en tot slot vijf accounts die u op naam opzoekt.
  • Daarna moet u uw e-mailadres bevestigen via een e-mail die naar het registratieadres wordt gestuurd. Dan pas krijgt u toegang tot alle functies.

Voeg meer bedrijfsinformatie toe

De account zal er eerst vrij gewoon uitzien. Om er eigen draai aan te geven, gaat u naar het administratiegedeelte bovenin (het tabblad met een silhouet). Daar klikt u op 'Instellingen' en vervolgens op 'Profiel'. Hier kunt u:

  • Een afbeelding uploaden als avatar. Dit kan het bedrijfslogo zijn, een foto van de accounthouder of een andere afbeelding die past bij uw bedrijf. De maximale grootte is 700k.
  • Uw echte naam wijzigen
  • Een locatie invullen
  • Een internetadres (website) invullen
  • Een korte bedrijfsbiografie schrijven: wie bent u, wat doet u en waar gaat u het over hebben op Twitter? Maximaal 160 tekens.

Onder 'Account' kunt u bovendien de gebruikersnaam (@) wijzigen. Handig voor als u een tikfout had gemaakt of ondertussen iets beters heeft bedacht. Ook kunt u hier het ontwerp van de Twitter-pagina aanpassen (de pagina onder twitter.com/GEBRUIKERSNAAM).

Het design aanpassen

Bekijk het onderdeel 'Design' om het uiterlijk van uw Twitter-pagina aan te passen. U kunt kiezen uit een aantal kant-en-klare ontwerpen, maar u kunt ook een eigen afbeelding als achtergrond instellen.

E-mailmeldingen

Hier in de profielsectie kunt u aangeven wanneer Twitter via e-mail contact met u mag opnemen. Bijvoorbeeld telkens als iemand u (@GEBRUIKERSNAAM) vermeldt in een tweet, als iemand u een privébericht stuurt of als u een nieuwe volger hebt. Als u al het bovenstaande hebt ingesteld, kunt u gaan tweeten!