Leveren banneradvertenties meer conversies op?

Banneradvertenties leveren meer conversies op. Laten we alvast één ding duidelijk maken: display-advertenties zijn geen zoekadvertenties. Verwacht daarom ook niet hetzelfde resultaat.

Banneradvertenties leveren meer conversies op

Laten we alvast één ding duidelijk maken: display-advertenties zijn geen zoekadvertenties. Verwacht daarom ook niet hetzelfde resultaat.

Conversietrechter om advertentiesucces weer te geven

Laten we onze vertrouwde conversietunnel nog eens bekijken. Iedereen wil advertenties die leiden tot conversie en advertenties die personen aantrekt rond de stappen 'verlangen' en 'actie', maar hoe krijgt u die personen in eerste instantie zo ver? Gooi wat brede zoekwoorden op Google, maar dat is helaas niet genoeg. Gebruik zoekadvertenties om personen te vinden die naar u op zoek zijn en gebruik display-advertenties om de rest van de personen te vinden. Display-advertenties zijn ontworpen om te doen wat Google, Bing, Yahoo, Gouden Gids en rubrieksadvertenties niet kunnen: ze leveren geen nieuwe klanten op die niet in eerste instantie op zoek waren naar uw product of dienst. Met display-advertenties wordt in feite een groot net uitgeworpen en bereikt u een handvol personen. Hoe meer doelgroepgerichte lagen worden toegevoegd, hoe meer interesses u aantrekt en hoe kleiner de doelgroep wordt. Maar onthoud: u richt zich niet alleen op personen die specifiek naar u zoek zijn; daar gaat het niet om. Wat gebeurt er nu als iemand de banneradvertentie een paar keer ziet? Denkt u dat ze op de banner klikken en iets kopen omdat ze toevallig die advertentie zagen? Onthoud dat ze in eerste instantie niet op zoek waren naar u. Als ze uw product of dienst wel nodig hebben, zullen ze gaan zoeken. Of ze u dan vinden door het product + de locatie in Google in te tikken, of omdat ze u zagen of de winkel binnenkwamen omdat ze de banner zagen; uiteindelijk leidde de banner tot de conversie. Display-advertenties leveren niet per se even veel conversie op als zoekadvertenties, maar ze sturen conversie wel heel goed aan. Display-advertenties brengt personen van bovenin de conversietrechter en leiden ze door de verschillende fasen naar beneden. Ondersteun, om met de campagne meer bezoekers te genereren, de display-advertenties met een goede zoekcampagne om het rendement te meten. Als het doel echter merkbekendheid is, heeft u gewoon een goede display-advertentiecampagne nodig.