Meer bezoekers aantrekken - e-mailmarketing

Hoe zorgt u dat meer personen uw webcontent te zien krijgen? In deze blog komt u te weten hoe u bezoekers aantrekt met e-mailmarketing...

E-mailmarketing

Het eerste wat u moet weten over e-mailmarketing is dat een willekeurige techniek niet zal werken. U krijgt misschien wat meer verkeer, maar personen zullen u eerder als spammer zien waardoor e-mails minder snel in de inbox terechtkomen.
Een e-maillijst opbouwen is belangrijk en daar zijn twee manieren voor: gegevens kopen of deze geleidelijk aan opbouwen. Gegevens kopen is natuurlijk verleidelijk als snelle oplossing, maar u komt er dan al snel achter dat personen minder betrokken zijn bij de campagnes omdat ze er niet om gevraagd hebben (dit noemen we 'opting-in'). Als u hier toch voor moet kiezen, zorg dan dat degene die de lijst verstrekt bewijs heeft dat personen gekozen hebben om e-mails van derde partijen te ontvangen. Anders is de knop 'ongewenste e-mail' erg snel gevonden. Als u de lijst geleidelijk aan wilt opbouwen, zet dan een melding op de startpagina en het blog. Vermeld de voordelen van het abonneren (stimulansen helpen ook). Maak het een eenvoudig proces en gebruik ook uw sociale media-accounts om de lijst te promoten.
Als u eenmaal een lijst hebt, hebt u content nodig. Gebruik hiervoor de content die u al op de website hebt. De populairste e-mailcampagnes om mee te beginnen zijn promotionele e-mails of nieuwsbrieven (educatief). Als de e-mail promotioneel is, stuur er dan niet te veel. Hou ze beknopt en relevant voor de ontvanger en denk liever aan een briefkaart dan in plaats van brochure.
Als u een nieuwsbrief maakt, begin dan met 4/5 delen content. Gebruik slechts een paar zinnen zodat personen doorklikken naar de content op de website en gebruik pictogrammen of miniatuurafbeeldingen om de content weer te geven. Zorg voor een overtuigende oproep tot actie: u wilt immers bezoekers aantrekken. Maak ook van elke kop en miniatuurafbeelding een link naar de content.

Meer advies en een aanbieder vinden

Er is heel veel nuttig advies te vinden op sites van e-mailmarketingaanbieders, dus u kunt zelf lezen wat werkt en wat niet. Als u het budget ervoor hebt, ga dan voor een provider die gratis support en advies biedt. Dat hebt u namelijk nodig als u het meeste uit een campagne wilt halen.
De kosten variëren van gratis tot 1000 euro per maand, maar u krijgt waar u voor betaalt. Pas wel op voor verborgen kosten en 'vanaf'-prijzen. U moet maandelijks betalen en dan e-mailcredits in grote aantallen kopen. Ook moet training en technische ondersteuning zijn inbegrepen. Sommige aanbieders vragen installatiekosten en sommige willen u lange contracten laten ondertekenen, maar dat zou allemaal niet nodig moeten zijn. Als ze u niet kunnen binden aan een lang contract, moeten ze harder hun best doen om u als klant te behouden!
Wat u wel krijgt van e-mailmarketing is een eenvoudig bij te houden rendement op de investering (ROI). Gebruik de rapportage, laat u niet verleiden tot een lang contract en start met een zo laag mogelijk risico. Veel succes!