Moet ik bij het bouwen van mijn website rekening houden met de mobiele markt?

Vanuit zakelijk oogpunt is het een goed idee om ook aan de mobiele markt te denken bij het bouwen van een website. Als u zich geen speciale mobiele site kunt veroorloven, zijn er altijd nog technieken beschikbaar om de hoofdwebsite mobiel-vriendelijk te maken.

Vanuit zakelijk oogpunt is het een goed idee om ook aan de mobiele markt te denken bij het bouwen van een website. Als u zich geen speciale mobiele site kunt veroorloven, zijn er altijd nog technieken beschikbaar om de hoofdwebsite mobiel-vriendelijk te maken. Het is essentieel om de mobiele markt te overwegen bij het bouwen van een website Websites die gemaakt zijn voor weergave op een computer- of laptopscherm, worden vaak minder goed weergegeven op mobiele apparaten zoals smartphones of tablets. Vooral op smartphones moeten gebruikers meestal inzoomen om de tekst te kunnen lezen. Afhankelijk van de indeling van de site moeten ze zowel links en rechts als van boven naar beneden bladeren om een hele pagina te lezen, waardoor het een vervelende ervaring wordt. Andere sites, zoals sites die met Flash zijn gemaakt, zijn helemaal onbruikbaar op sommige populaire merken smartphones en tablets.

Onderweg winkelen

De mobiele markt wordt steeds belangrijker in de detailhandel. Smartphone- en tabletgebruikers kopen steeds vaker producten online via hun mobiele apparaat. Als u een winkelfunctie op de website hebt, kunt u mogelijke klanten mislopen als de site niet op mobiele apparaten werkt; zeker als klanten worden aangetrokken via mobiele marketing. U moet verder ook niet alleen de online winkelmarkt overwegen. Veel smartphonegebruikers zoeken in een winkel tegenwoordig liever productinformatie, prijzen en recensies op hun smartphone op dan dat ze het aan een verkoper vragen.

Een aparte mobiele site

Om bezoekers de beste ervaring te bieden als ze uw site vanaf een mobiel apparaat bezoeken, kunt u het beste investeren in een aparte mobiele site. Dit zal ook de zoekmachineoptimalisatie verbeteren Google heeft een aparte index voor content die specifiek bedoeld is voor mobiel. Bovendien kan een mobiele versie van de website ook de rangschikking van de gewone site verbeteren.

De huidige site aanpassen voor mobiele gebruikers

Bij gebrek aan ruimte in het budget voor een aparte mobiele site, zijn er nog andere manieren om de hoofdsite bruikbaar te maken voor mobieltjes. Een belangrijke aanpassing is het toevoegen van alternatieve 'cascading style sheets' (CSS) met als label: 'media="handheld"'. Als een gebruiker de site dan vanaf een mobiel apparaat bezoekt, krijgen de mobiele CSS voorrang op de gewone CSS waardoor de site toegankelijker wordt. Na het toevoegen van CSS voor mobiel, zijn er nog andere technieken beschikbaar om de siteweergave voor mobiele apparaten te verbeteren. De webontwikkelaars van goudengids.be kunnen daarbij helpen.