Moet ik een website hebben om banneradvertenties te kunnen kopen?

U hebt minimaal een kleine website of webpagina nodig waar de bezoeker op belandt wanneer hij op de advertentie klikt. Zorg dat de landingspagina alle nodige informatie bevat om lezers te overtuigen.

Wanneer een banneradvertentie op een website wordt getoond, dient hij in feite als hyperlink (net zoals de hyperlinks die u vaak als onderstreepte of gemarkeerde tekst ziet). Als de lezer op de banneradvertentie klikt, wordt hij naar uw website geleid. U hoeft geen geavanceerde website te hebben met een webwinkel en allerlei ingewikkelde functies, maar u hebt wel minimaal één pagina nodig (de 'landingspagina') waar de bezoeker de nodige informatie krijgt. Er hoort ook een oproep tot actie op te staan, waarmee u de gebruiker bijvoorbeeld overhaalt om gebruik te maken van een speciale aanbieding, om u te bellen of om een brochure te bestellen. Verder moet de landingspagina de basisinformatie bevatten, zoals de contactgegevens van het bedrijf. Zo komt u betrouwbaar over. Als u een grotere website hebt, moet de landingspagina links bevatten naar de homepage en andere nuttige pagina's, zoals de pagina 'Over ons'.

Wat moet er op mijn landingspagina staan?

Overweeg de volgende zaken:

  • Helpt de landingspagina de potentiële klant te begrijpen wie u bent en wat u aanbiedt? Veel lezers vertrekken meteen weer als niet meteen duidelijk wordt dat u aanbiedt wat ze zoeken.
  • Voldoet de landingspagina aan de beloften van de advertentie? Als de banneradvertentie bijvoorbeeld een speciale aanbieding belooft, moet de landingspagina daar alle informatie over geven. Zet die informatie niet op een andere pagina.
  • Welke indruk krijgt de potentiële klant van mijn bedrijf? Het is niet prettig als de bezoeker op een professioneel uitziende advertentie klikt en dan uitkomt op een amateuristische website, een website die niet goed werkt of een website met inconsistente merknamen.
  • Is het duidelijk wat de lezer hierna moet doen als hij zaken met ons wil doen? Maak het de lezer zo gemakkelijk mogelijk om de volgende stap te zetten.

Moet ik banneradvertenties op mijn website hebben?

U hoeft geen advertentieruimte op uw website op te geven om de banner ergens anders te zetten, tenzij u meedoet aan een 'banner exchange'-programma. In zo'n programma spreekt u af dat u banners van een ander bedrijf op uw website zet, in ruil voor uw advertentie op een andere site. Zo betaalt u niet voor de advertentieplek. U kunt ook zonder dit programma advertentieruimte kopen op andere websites. U kunt bijvoorbeeld de hulp inroepen van een advertentiebureau, meedoen aan een bannernetwerk of direct contact opnemen met websites.