SEO toepassen op de domeinnaam

Een domeinnaam kiezen is niet alleen een kwestie van de relevante 'titel' voor de website zien te vinden. De domeinnaam speelt ook een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie, of SEO.

Een domeinnaam kiezen is niet alleen een kwestie van de relevante 'titel' voor de website zien te vinden. De domeinnaam speelt ook een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie, of SEO. Een domeinnaam, net zoals andere webcontent, kan op internet gezocht worden door potentiële klanten. Daarom moet de domeinnaam zoekwoorden bevatten die de 'crawlers' (waarmee zoekmachines webcontent doorzoeken) als relevant zien voor de zoekopdracht van een internetgebruiker.
De beste zoekwoorden die u kunt gebruiken om een domeinnaam te optimaliseren voor zoekmachines zijn woorden die verband houden met de content, of als bedrijf, met de diensten/producten die u aanbiedt. Door een dienst of product (bijv. 'verf' of 'schilderen') in de domeinnaam te verwerken, hebt u mogelijk meer kans dat de site gevonden wordt door een crawler. Een andere manier om de SEO van de domeinnaam te verbeteren, is om de bedrijfsnaam en/of bedrijfslocatie te gebruiken. Veel internetgebruikers zoeken bepaalde diensten namelijk vaak op bedrijfsnaam of op locatie.
De belangrijkste SEO-tips op een rijtje:

  1. Voeg een dienst of product toe
  2. Voeg de bedrijfslocatie of -regio toe
  3. Voeg de bedrijfsnaam toe
  4. Gebruik liever zinnen dan losse zoekwoorden