SEO toepassen op Twitter

Als u op de website een link naar de Twitter-account zet, kunt u mogelijk al een vinkje afstrepen van de SEO-lijst Tips voor zoekmachineoptimalisatie van een Twitter-account voor kleine bedrijven.

Net zoals u als bedrijf moet zorgen dat de website en webcontent geoptimaliseerd is voor zoekmachines, moeten ook de sociale media-accounts op sites als Twitter, Facebook en YouTube zo zichtbaar mogelijk worden gemaakt, zodat ze sneller gevonden worden. Hier vindt u een aantal tips voor zoekmachineoptimalisatie van een Twitter-account voor kleine bedrijven.

  • Welke gebruikersnaam? Het is verstandig om hiervoor de bedrijfsnaam te gebruiken, of indien mogelijk de bedrijfsnaam in combinatie met een relevant zoekwoord: bijvoorbeeld @PDSadvocaten. Het is niet erg anders dan het kiezen van een URL voor een website.
  • Vul de biografie in Het zou u verbazen hoeveel bedrijven dit veld leeglaten, of tekst invullen zonder zoekwoorden over wat voor bedrijf het is en wat ze doen. Deze tekst helpt toevallige bezoekers niet alleen om u te herkennen, maar wordt ook doorzocht als personen binnen Twitter en Google zoeken. U hebt 160 tekens, dus gebruik die ook!
  • De naam van de profielafbeelding Zorg dat deze naam relevant is en niet gewoon geüpload is als afbeelding IMG_6837493783.jpg. Wat dacht u van PDS-advocaten-logo.jpg? Zo wordt de afbeelding sneller gevonden op Google als iemand bepaalde afbeeldingen zoekt.
  • Gebruik zoekwoorden in tweets Ook dit helpt wanneer personen zoeken op Twitter en Google. Dat betekent niet dat u over Lady GaGa of Justin Bieber moet kletsen, maar dat u woorden en zinnen gebruikt die relevant zijn voor de sector waarin u actief bent.
  • Probeer retweets te krijgen Met retweets bevestigt u uw status en krijgen nieuwe, niet-volgers op Twitter uw naam te zien. Probeer tweets dus zo 'retweetbaar' mogelijk te maken. Hou het op maximaal 120 tekens (zodat er niet in de tekst geknipt hoeft te worden) en maak de boodschap interessant voor de lezers. Zouden zij die boodschap willen verspreiden?
  • Link naar de Twitter-account Als u op de website een link naar de Twitter-account zet, kunt u mogelijk al een vinkje zetten op de SEO-lijst. Hoe meer links naar Twitter van bronnen buitenaf, hoe beter. Een handige manier is om een artikel voor een externe site te maken, met een link naar uw Twitter-pagina erbij.