Tips voor het ontwikkelen van apps en mobiele marketing

Een mobiele app is een belangrijk middel geworden om klanten te bereiken. Het gebruik van smartphones en tablets is immers sterk toegenomen. Hoe werkt dit in de praktijk en hoe kan je apps het best promoten? Hier volgen 6 mobiele marketing tips.

Een mobiele app is een belangrijk middel geworden om klanten te bereiken. Het gebruik van smartphones en tablets is immers sterk toegenomen.
Apps ontwikkelen
gebeurt echter niet op één nacht. Het vergt specifieke kennis en ervaring om alle functionaliteiten foutloos te laten werken. Wanneer de app gebruikskaar is, is het belangrijk om zoveel mogelijk promotie te maken en je app onder de aandacht te brengen van het juiste doelpubliek. Hoe werkt dit in de praktijk en hoe kan je apps het best promoten? Hier volgen 6 mobiele marketing tips.

 

TIP 1: Apps ontwikkelen voor verschillende app stores

 

Je app ontwikkelen voor meerdere app stores is essentieel om zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken. Let hierop bij de technische specificaties in de ontwikkeling van uw app. Mikt u op grote aantallen downloads, dan zijn de Android en Apple AppStore het meest geschikt. In de Apple AppStore wordt bovendien het meeste betaald voor een app. Dit zijn de meest gekende app stores, maar er zijn ook nog andere, kleinere spelers op de markt. Zo heb je de Windows Phone 7 Marketplace and Amazon Appstore. In België zijn deze nog relatief klein, maar ze groeien gestaag. Bij goudengids.be kan je apps laten ontwikkelen die voor de grootste (Android en Apple) app stores geschikt zijn, gezien deze (voorlopig nog) het grootste marktaandeel vertegenwoordigen.

 

TIP 2: Zorg voor een goede vermelding in de app store

 

Zoeken in app stores lijkt op het zoeken in zoekmachines. De titel en de teksten in de beschrijving van de app zijn belangrijk om vlot te worden gevonden. Stel jezelf in de plaats van de gebruiker en vraag je af hoe jij zou zoeken in de app store. Vergeet niet duidelijk te melden waarvoor de mobiele app dient, wat de kwaliteiten zijn en waarom jouw app beter is dan andere.

 

TIP 3: Gebruik app reviews in de app store en volg deze op

 

App reviews zijn belangrijke beoordelingen van apps. Tevens geven reviews waardevolle feedback over de ervaringen van je klanten. Een negatieve app review verdwijnt pas in de store als de app is geüpdatet en diezelfde gebruiker een nieuwe review plaatst. Controleer bovendien alle sociale media op meldingen over je app, en reageer hier liefst zo snel mogelijk op.

 

TIP 4: Mobiele marketing via de PR-machine

 

Mobiele marketing begint bij goede PR. Schrijf een goed opgebouwd persbericht en vermeld duidelijk wat de app doet, welk doel ze eventueel beoogt en welke functionaliteiten uniek zijn. Mail dit naar bloggers over apps en online marketing. Mobiele apps met een hoog nieuwsgehalte als “deze app helpt je sparen”, of met indrukwekkende cijfers: “dankzij deze mobiele app zullen we tot 10.000 km minder in de file staan” worden eerder interessant gevonden door nieuwssites en zullen dus ook makkelijker worden opgenomen in de nieuwsitems. Naast blogs en nieuwssites is het ook altijd een goede zaak om vermeld te worden op app review sites. Een goede PR strategie kan dus voor de nodige ruchtbaarheid zorgen en zo nieuwe gebruikers aantrekken.

 

TIP 5: Mobiele marketing offline

 

Denk ook aan de offline mogelijkheden om je app te promoten zoals flyers, QR codes, URLs en logo’s voor visitekaartjes, briefpapier, facturen enz . Zorg dat je offline communicatie goed op elkaar is afgestemd en creëer een herkenbaar beeld voor de gebruiker wanneer die met verschillende communicatiekanalen in aanraking komt. Bij Goudengids.be kan je een compleet offline App promotie pakket kopen bij aanschaf van een App.

 

TIP 6: Mobiele marketing online

 

Online mobiele marketing is de beste manier om snel veel downloads van je mobiele app te genereren. Om een grote hoeveelheid downloads te bekomen, zal je in de top 10 lijsten van app stores terecht moeten komen. Om een plaatsje in top 10 van de Apple AppStore te bemachtigen, heb je ongeveer 3000+ downloads per dag nodig. Hoe verkrijg je zoveel downloads? Met de
mobiele marketing
diensten van goudengids.be kan je in korte tijd je aantal downloads boosten, waardoor je in de top 10 van app stores terecht kan komen, en daarmee extra aandacht in de app stores krijgt. Bovendien kan je gericht mobiel adverteren, zoals op locatie, soort telefoon, enz. waardoor je je doelpubliek gericht kunt bepalen.


Meer weten over wat mobile marketing voor jouw zaak kan betekenen? Bekijk de mobiele marketing mogelijkheden van de goudengids!