Wat zijn video-infographics?

Video-infographics zijn een manier om complexe informatie en ideeën over te brengen door middel van spraak en animatie. Ze worden steeds vaker door bedrijven gebruikt om hun producten te verkopen

Infographics zijn een manier om, vaak zonder woorden, informatie over te brengen. Ze worden gebruikt voor ingewikkelde informatie zoals statistieken, montage-instructies of gebruiksaanwijzingen. Video-infographics gaan hier nog een stapje verder in door de informatie te animeren, vaak met spraak. Infographics voor bedrijven Bedrijven kunnen ook infographics (waaronder video-infographics) op hun website gebruiken om informatie over producten en diensten over te brengen. Infographics kunnen klanten helpen het juiste product uit een reeks te kiezen of de belangrijkste voordelen van verschillende soorten producten duidelijk te maken. Met video-infographics kunnen processen eenvoudig worden uitgelegd: u kunt als animatie bijvoorbeeld een product laten zien dat door een fabriek over de lopende band loopt. Verder kunt u de belangrijkste voordelen van het product als gevolg van dat proces eenvoudig weergeven. Er zijn drie essentiële kenmerken van video-infographics:
1) Verhaal Het heeft geen zin om gewoon maar een infographic te hebben. Ze moeten informatie overbrengen en personen feiten geven die ze kunnen gebruiken. Het is raadzaam om voor infographics een storyboard te maken om te zorgen dat het juiste verhaal wordt verteld.
2) Beelden De beelden moeten de informatie duidelijk en beknopt overbrengen: hou het simpel en stop er geen dingen in die niets aan het verhaal toevoegen. Kleurencodes kunnen handig zijn, door bijvoorbeeld elk proces in een productielijn een andere kleur te geven. Zorg ook dat de merknaam of het logo overal duidelijk zichtbaar is.
3) Informatie Maak vooraf een lijst van de informatie die u wilt overbrengen via de infographic. Die informatie moet duidelijk, relevant en aantrekkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan statistieken, informatie over de prestaties, tijdschema's, de belangrijkste voordelen enzovoort. Als u spraak of een voice-over gebruikt, hou het dan simpel en to-the-point. De meest gebruikte animatiesoftware voor video-infographics voor websites is Adobe Flash. Hiermee zijn verschillende visuele effecten mogelijk. Flash is eenvoudig te begrijpen, maar voor een goede en effectieve toepassing zijn toch training en vaardigheden nodig.