Zes richtlijnen voor de bruikbaarheid van de Over ons pagina

De bedrijfsinformatie pagina kan nuttig zijn om de geloofwaardigheid van uw bedrijf en uzelf op te bouwen. Neem even de tijd, denk er even over na en zorg dat het een pagina wordt om trots op te zijn.

De meeste klanten lezen de pagina met bedrijfsinformatie (of 'Over ons') voor geruststelling. Geruststelling dat het bedrijf echt bestaat en echte mensen heeft die ook echt het product of de dienst kunnen leveren waarnaar zij op zoek zijn. De rest probeert er achter te komen wie u bent en wat u doet. Het is een extra manier om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen. Gebruik deze pagina niet alleen om belangrijke informatie door te geven, maar ook om uw zachtere kant te laten zien: de bedrijfscultuur, waarom u doet wat u doet, uw kernwaarden. Denk voordat u begint dus na over wat voor indruk u wilt wekken: doortastend, eerlijk, hard werkend, leuk, efficiënt, baanbrekend en gebruik een stijl, beelden en taal die het bedrijf tot leven brengen.

1. De 5 hamvragen: Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe

De pagina moet tenminste laten zien:

  • wie u bent (niet alleen het bedrijf, maar ook de mensen die de touwtjes in handen hebben)
  • wat u doet...
  • ...en hoe u dat doet
  • waar u gevestigd bent (en waar u service levert, indien van toepassing)
  • wanneer de oprichting plaatshad
  • en waarom het allemaal is begonnen (uw bedrijf natuurlijk)

Zit er een verhaal achter uw bedrijf? Vertel dat verhaal, breng het tot leven en laat zien dat er achter deze website een persoon staat. Voeg ook een daadwerkelijk straatadres toe. Het is heel prettig in de virtuele wereld om te weten dat als puntje bij paaltje komt, er ergens een echt bedrijf bestaat.

2. Neem foto's

Mensen reageren positief op andere mensen. Maak een sectie 'Maak kennis met het team', met een foto en een korte paragraaf over elke persoon. Of nog beter: maak een kort filmpje, dat geeft klanten echt een beeld van de kernwaarden en prioriteiten van het bedrijf.

3. Gebruik de eerste persoon enkelvoud

Gebruik 'ik' in plaats van 'wij' waar mogelijk (in de individuele stukjes bij 'Maak kennis met het team', of als u de enige bent die het bedrijf vertegenwoordigt). Op die manier kunnen bezoekers zich op u als individu richten, in plaats van een gevoelloze organisatie. Daar vloeit meer vertrouwen uit voort.

4. Denk na over het taalgebruik

De tekst moet het individuele merk en de kernwaarden uitdragen, maar moet altijd informatief en beknopt zijn en in helder Nederlands zijn geschreven. Geef de tekst persoonlijkheid. Als u echt vastzit, beeld u dan in dat u in een café bent en een mogelijke klant tegenkomt. Welke woorden en beelden zou u dan gebruiken om het bedrijf te beschrijven? Maak geen grote blokken tekst, maar gebruik lijsten met opsommingtekens (die zijn eenvoudig en snel te scannen, efficiënt en zorgen voor rustgevende witte ruimte op de pagina).

5. Voeg links naar sociale media toe.

Blijf verder werken op het idee van vertrouwen: vermeld iets over veilig betalen (als de site tenminste veilig is, wat wel het geval moet zijn), het retourbeleid, de garantie en ondersteuning na verkoop.

6. Spoor de klant aan tot actie

Als ze eenmaal alles over u en uw bedrijf weten, nodig ze dan uit om contact te leggen, iets te kopen, zich in te schrijven of wat dan ook dat aan de persoonlijke band bijdraagt. Denk na over wat klanten willen weten of waarin ze geïnteresseerd zijn. De bedrijfsinformatie pagina kan nuttig zijn om de geloofwaardigheid van uw bedrijf en uzelf op te bouwen. Neem even de tijd, denk er even over na en zorg dat het een pagina wordt om trots op te zijn.