JohnSmith
meer dan 2 jaar geleden
1
vanmiddag liepen mijn partner en ik in het centrum van Brugge rond. naar een leuk restaurantje aan het zoeken, kwamen eerst uit bij een restaurant aan de markt bij de grote kathedral,we liepen binnen en een gast die er al zat, die wees ons erop dat het zeer slecht was. dus wij naar buiten lopen en terug op zoek.we zagen een restaurantje met buiten op het bord ’pasta’s en pizza’s’. dus wij met goede moed naar binnen. ik ben een voormalig chef uit de betere horeca bedrijven (grote hotels,michelinsterren ed) en heb zelfs chef de cuisine ervaring. Maar dit restaurant is een zware aanfluiting.dat het al jaren bestaat en blijft bestaan. mijn partner bestelde een lasagne en ikzelf een ravioli met witte wijnsaus/ kaassaus en spekjes. de 1ste garcon kwam al gelijk met in hun ogen ’lookbrood’..we kregen 5 stukjes stokbrood met volop kaas erover half gegratineerd. Is dit lookbrood?? mijn verwachting is van 8 naar een 4 gegaan. wat moest het volgende gerecht wel niet wezen?!! mijn partner kreeg een diep bord met lasagne bedolven onder de zogenaamde gegratineerde kaas/ bechamelsaus ofzoiets. ik kreeg eenzelfde diep bord met een op het eerste oog half gegratineerde kaaslaag. daaronder lagen de niet meer te proeven en herkennen raviolis. ’een witte wijnsaus/ kaassaus met spekjes’. er was niets meer van te zien EN te proeven. heb de garcon geroepen en gezegt dat dit een ware aanfluiting was!! of ik iets anders wilde bestellen. heb maar een pizza tonno (tonijn voor de leken) besteld. mijn verwachtingen deden mijn al schrikken. kreeg dus een pizza, schijnbaar met tonijn maar eenzelfde dikke laag kaas eroverheen. één groene olijf stak erboven uit. wat een zware maar niet onverwachte misser. wederom de garcon gevraagd wat dit moest voorstellen. heb hem vriendelijk verzocht om uitleg en retour keuken. zijne collega, een kale langere man, kwam naar de toog en riep vanaf de toog ’dat meneer helemaal niets lekker vind’!! ik ben nog altijd gast en zo’n toon wens ik niet te hebben. gaan ze zo met gasten om die recht van klagen hebben, als het eten gewoonweg smerig is en niet te herkennen/ eten? wel een klein pluspuntje voor de 1ste garcon, met een sikje. die nam het op en verontschuldigde zich een beetje lakoniek. maar hij zei ’dat hij het wel begreep’!! dus mensen, ga ergens anders eten. een zware aanfluiting en een chef(s) die niets van basis koken en italiaanse pasta’s en pizza’s afweet. eigenaren, bedrijfsleider of verantwoordelijken. ga uwe zinnen na en check eens vaker wat uwe personeel uitvoert. helemaal qua gast vriendelijkheid!! (kale langere garcon). een schande voor de horeca. wie beweerd dat dit een goed restaurant en service heeft is weinig gewend en een culinaire barbaar!