CEVO West-Vlaanderen

  • Prinses Stefanieplein 19, 8400 Oostende

Centrum voor verantwoord ouderschap

Het Centrum voor Verantwoord Ouderschap (CEVO) in Oostende, West-Vlaanderen verleent hulp aan vrouwen die ongepland zwanger zijn. Het uitgangspunt van onze werking is de wet van 1990. Deze wet bepaalt (onder andere) dat de ongewild zwangere vrouw zelf beslist of ze een abortus wil of niet. Onze werking in ons abortuscentrum is bijgevolg steeds gebaseerd op respect voor de beslissing van de vrouw.


Ook ongewild zwangere vrouwen die moeite hebben om een beslissing te nemen kunnen bij ons terecht voor psychosociale begeleiding. Onze werkwijze is gebaseerd op de wettelijke bepalingen (zie verder).

Het centrum heeft een overeenkomst met het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. De kosten voor de behandeling worden ten laste genomen door het ziekenfonds. Per consultatie is er een persoonlijk aandeel van 1,67€ te betalen.

Alle consultaties gaan door op afspraak. Voor een eerste contact kan telefonisch een afspraak gemaakt worden. Een verwijzing door de huisarts of gynaecoloog is niet noodzakelijk. Het centrum beschikt over een multidisciplinair team van artsen, psychosociaal medewerkers en verpleegkundigen.

Het CEVO West-Vlaanderen maakt deel uit van de overkoepelende vzw LUNA (unie nederlandstalige abortuscentra). Neem een kijkje op onze website of contacteer ons voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

Details

Categorie:
Medische centra

Openingsuren

Maandag
8:30 - 12:30 
Dinsdag
8:30 - 16:30 
Woensdag
8:30 - 16:30 
Donderdag
8:30 - 16:30 
Vrijdag
8:30 - 16:00